tetamu kehormat

Tuesday, October 11, 2016

CEFR

Nak share sikit apa yang dah dapat pagi ni. Sikit jela ye. Nak banyak takleh sebab masa tak banyak. Hehe.

1. 6 levels of reference: A1, A2, B1, B2, C1, C2. A1 tahap paling rendah, C2 tahap paling cemerlang. Yang ni digunakan di seluruh dunia sebagai satu rujukan yang standard. Kalau sebelum ni cikgu-cikgu yang amik CPT ngan Aptis Test memang dah guna level of reference ni. Bukan guna A B C D E F macam biasa diguna di Malaysia.

2. CEFR - Common European Framework of Reference. Diguna sebagai satu rujukan standard dalam evaluation, assessment, course design dan curriculum design di seluruh dunia.

Maaf la bahasa bercampur-campur. Hehe. Otak pun dah mula nak serabut.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^