tetamu kehormat

Saturday, November 2, 2013

Lama tak mai

Salam.. Maaf la blog ni dah lama tak berupdate. Usaha nak taip tu ada. Tapi bila aku nak taip entri, dah separuh, tiba2 ada suara merdu yang memanggil ati aku nak pi baca Al-Quran. So aku tinggalkan la dunia yang fana ini. Haha. Ok tipu.

Sekarang ni aku dah ada peminat terbaru. Dah mula tertarik dengan panah memanah atau omputeh panggil archery (jangan tersembur taik gigi nak sebut dah la). Dulu perancangan nak beli tu sebab nak tubuhkan kelab, pastu nak jana pendapatan sampingan sikit. Tapi sekarang ni, aku dah macam ketagih.

Ada masa tu pi lepak dengan brader2 yang dah pro, siap dapat sponsor untuk international tournament, memang semakin tertarik tambahan lak kat bow yang indah menawan paras rupanya. Melentik semacam je. Hahaha. Tapi apakan daya ku tak mampu nak beli bow semahal itu. Guna yang biasa pun cukup la.

Ati semakin tertarik dengan traditional bow yang rupa ala2 zaman nabi @ dalam movie tu. Walaupun pelik dan nampak tak maju, tapi ada unsur lain yang buat aku tertarik. Aku sendiri tak tau kenapa. Yang ni nak memanah tak payah nak aim target sangat. Tarik, guna instinct tengok target, lepas. Kalo instinct betui, betui la arrow tu pegi. Tambah2 kalo letak gambar pemakan rasuah kat situ.

Rasanya aku nak bergiat aktif dalam bidang memanah ni. Sebab ada something yang aku pun tak tau apekebenda, dah menarik hati aku untuk meminati sukan memanah. Walaupun mula2 tu sakit tang bahu ngan belakang, tapi minat punya pasal aku redah je. Kot2 bleh tambah tough sikit lepas ni. Kehkehkeh. Aku tak suka main gym minum protein makan telur bagai semata-mata nak nampak tough. Otot je besar tapi lemah semangat hempeh jugak.

Memanah ni sukan feveret Rasulullah SAW. So, mesti ada sesuatu yang tersembunyi dan memberi manfaat untuk kita.