tetamu kehormat

Friday, March 29, 2013

Kenangan ber-PBS

Satu kenangan yang lucu suam suam kuku sewaktu aku kat sekolah minggu lepas.

Setiap pagi ada roll-call kat sekolah. Dalam roll-call, bebudak baca sifir beramai-ramai. Sorang murid dipanggil ke depan jadi leader. Pastu ada sesi reading aloud pulak. Sorang murid dipilih setiap hari untuk baca cerita dari buku yang diorang pinjam.

Suatu hari...bila cerita dibaca separuh..

Cikgu: Ok. Kamu dengar tak cerita tadi tu?

Murid-murid: Dengaaaarrr..

Cikgu: Siapa Encik Loy dalam cerita tu?

Murid: Entaaahhh...(ada suara sorang jawab camni, degan lantang)

Cerita diteruskan sampai habis.

Cikgu: Apa penghabisan cerita ni?

Murid: Tak tauuuuuu....

Dengan selambanya dia jawab..hahaha

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^