tetamu kehormat

Tuesday, May 15, 2012

Cabaran NAK JADI cikgu



Dah berhari-hari belek buku pasal child development neh. Huhu. Masa kelas macam senang je. Bila dah nak exam, baca balik buku, bapak punyala pening. Penuh dengan teori tokoh2 terkemuka. Benda yang senang nak faham dah jadi berbelit.

Dah banyak buat pembacan, faham la jugak tentang peringkat2 perkembangan yang setiap daripada kita dah alami, tapi tak perasan pun. Perkembangan semenjak kita lahir sehingga lah dewasa. Selama ni kita tau yang keluarga dengan persekitaran tu mempengaruhi peribadi seseorang kanak-kanak.

Sebelum nak jadi cikgu, ni lah dia cabaran besar. Pulun study habis-habisan demi mendapat kelulusan untuk menjadi seorang guru yang bertauliah. Cewah ayat aku...

Dah jadi cikgu karang, nak apply pulak segala benda yang dah dipelajari neh. Bukan senang nak ngajar bebudak ni ye. Huhu. Takpe demi azam aku nak jadi pendidik.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^