tetamu kehormat

Saturday, March 31, 2012

Earth hour

Ayuh.. Mari kita sama2 mematikan lampu di premis masing2 dan sokong Earth Hour. Hehe...


Bilik aku dah gelap dah. Korang?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 30, 2012

Baucer oh baucer


Hehe.. Semalam dah dapat baucer buku RM200. Rasa bangga diri jap. Riak ngan takbur pun join skali. Sanggup beratur semata2 nak amik tu.

200?? Ape nak beli eh? Kononnye dah plan barang2 yang nak dirembat setibanya diri di kedai buku nanti. Tapi hampeh. Dah amik barang banyak2 kira2 tak cukup lagi 200. Pastu tawaf ntah ke berapa belas kali, baru la tergerak ati nak melawat kaunter. Nasib baik beh beli kat kedai buku je. Kalau bleh gune kat mane2 sah2 setengah jam dah habih.

**nasib baik la takde baucer buku tiap bulan. Kalau tak mau masuk frame je baucer2 tersebut.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, March 29, 2012

Sesuatu....

Hari dah larut malam. Yeke malam? Dah pagi dah wey. Huhu. Tak tau la nape takleh nak tido. Tetibe lak ingat kat mak ayah.


Pernah aku terfikir. Aku dapat elaun tiap bulan nak menyara aku sorang. Tu pun kengkadang tak cukup. Aku sendiri tak tau ape yang aku beli. Bandingkan lak parent aku. Camne la diorang bleh manage duit yang tak seberapa tu nak tanggung 1 family. Tu tak kira nak bayar bil lagi.


Kalau ade yang pikir benda sama tu, teruskan la berfikir ye.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 28, 2012

Sticker ke betul?

Wah! Brader keter sebelah tu pakai brembo la.
*
*
*
*
Eh?? Pehal nih? Masuk simpang tak bagi signal. Buat malu je pakai brembo kalau tak reti nak bagi signal.

Terbayang lak, kalau la dapat slowtalk kat brader tuh.

**********************

"Bang, berapa abang beli sticker brembo tu bang?"

"Hotak lu sticker. Aku perabih duit pasang brembo betul ko kate sticker???"

"Oh yeke bang? Oh patut la kan? Abang dah perabih duit pasang brembo. Tu yang tade duit nak repair signal tu."

"Lampu signal aku ok je. Watpe nak repair?"

"Kalau ok nape tak bagi signal mase masuk simpang tadi bang? Kalau ade orang langgar keter abang bleh ke brembo tu selesaikan masalah? Ke abang ingat brembo tu tolong bagi signal?"

Hehe...

p/s: Aku bukan nak kutuk pengguna brembo. Aku tak suka kalau orang dah berlagak pakai keter mahal, tapi kat atas jalan macam tak reti bawak keter. Peace!

Tuesday, March 27, 2012

Kalau dah boring

Ni la....takde keje dah nak buat.. Sabar menunggu kelas.. Huhu.. Sesekali memanfaatkan teknologi yang ada. Belog pun dah lama tak terupdate.


**sebenarnye aku tak tau nak tulis ape...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 2, 2012

Aku ingin pulang

Aku ingin terbang

Pulang ke pangkuan keluarga tersayang

Hatiku ingin pulang

Mengubat rindu yang tak pernah hilang

Takkan ku sia-siakan peluang

Fikiranku mula menerawang

Kampung halaman sering terbayang

Sekarang.. 

Aku ingin PULANG