tetamu kehormat

Friday, February 17, 2012

Sambuatan Maulidur Rasul

Pagi tadi ipg ipoh ade anjurkan perarakan, pertandingan sepanduk dan ceramah sempena maulidur rasul tahun ni. Yang nak di highlight kat sini, pertandingan sepanduk tu haa.. Hehe.

Ntah kul brape tido semalam sebab nak siapkan sepanduk blok asrama aku. Malas la nak pikir macam2. Kitorang buat simple je.

Beli kain putih ngan kertas warna.

Print tema maulidur rasul tahun ni kat kertas warna. Satu huruf sekeping kertas.

Menghargai usaha pembuat doubletape ngan stapler.

Siap!!



Hehe. Kitorang ikut bukan semata-mata nak bertanding pun. Yang penting ade semangat nak join. Tengok tadi banyak gak sepanduk2 yang hensem dan ayu..

Tahniah dan respect kat diorang semua sebab berjaya menghasilkan sepanduk lawa2 walaupun mase terhad.

Tahniah gak kat kengkawan yang dah berbakti semalam sehinggalah sepanduk kita berjaya diarak dari padang hoki ke dewan sri tanjung. Nasib baik huruf tak cicir.

abang2 senior

biro kerohanian 

sepanduk comei tapi menarik


p/s-tak kisah la ade sepanduk ke tak, berarak ke tak, yang penting bagi aku, sebagai umat Islam jangan pernah lupa akan perjuangan Rasulullah SAW kekasih Allah, jangan pernah meninggalkan ajaran dan sunnah baginda, yang paling penting, never2 tinggalkan solat 5 waktu....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^