tetamu kehormat

Saturday, October 8, 2011

Steve Jobs...

Steve Jobs. 1955 - 2011. Kalau korang bukak website Apple arini, kat homepage deme letak gambar kat bawah ni. Ade deme tulis kat situ, Steve Jobs. 1955 - 2011.


Ni la berite paling hangat kat dunia skang. Kat Malaysia pun bleh tahan gak. Tapi aku rase, berite ni dah tak sehangat berite pasai pengumuman Bajet 2011. Hehe. Aku tak nak cakap pape pasai bajet tuh. Kecik lagi.

Steve jobs, pengasas Apple Inc. yang memang popular ngan software dan gajet yang canggih manggih. Dulu, aku pun layan gak gune Mac. Tapi skang ni susah sket. Lappy tak leh nak suuport. Nak beli Mac betui, rabak poket aku. Sejak ditubuhkan tahun 1976, dah banyak sumbangan Steve Jobs ntuk Apple, ntuk masyarakat dunia gak.

Mendiang yang dah lame menghidap kanser pankreas, telah meletakkan jawatan sebagai CEO dan sekarang ni digantikan oleh Tim Cook.

"Apple has lost a visionary and creative genius, and the world has lost an amazing human being. Those of us who have been fortunate enough to know and work with Steve have lost a dear friend and an inspiring mentor. Steve leaves behind a company that only he could have built, and his spirit will forever be the foundation of Apple." - Apple

2 comments:

  1. pasni gune mango jerr... apple da xde... muahaha

    ReplyDelete
  2. mango x best la umi..gune durian la sodap..bleh makan sambil wat keje..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^