tetamu kehormat

Tuesday, August 23, 2011

Yeay!! Nak balik!!

Yahooo!!! Tak lame dah nak balik. Balik raye.. Hehe.. Eksaited gile lah aku kalau pikir nak balik raye nih. Dulu dah ade harapan nak follow kawan aku balik Kelantan. Tapi, aku tetap berusaha nak balik umah aku sendiri..hehe.. Ikut hati nak rase gak sambut raye kat tempat orang. Tapi kesian la kat mak ayah aku. Dah la abang aku tak balik raye nih. Al maklum laa.. Aku sket lagi nak dapat title pakcu…ngee~~ Terase geli geleman kat bulu hidung aku sat..

Nasib baik abang aku balik gak sebelum raye. Kebetulan, sehari lepas aku balik umah, baru la dia balik Kuching. Rindu seyh ngan abang aku. Kalau ikut pengiraan algorithm ngan probability, dekat setahun Hijrah gak aku tak jumpe. Last aku jumpe mase raye tahun lepas. Pastu baru dapat jumpe balik mase dah nak raye. Dah macam orang lari dari rumah dah bunyiknye.

Rindu nak berbuke ngan abag aku. Nak gi semayang raye sesame. Rindu nak main game ngan dia…huhu….




Hensem tak abang aku? Hehehe… Ye2 aku tau aku tak hensem macam dia. Kiut tu ade la

Actually, mase aku taip entri ni palotak aku tengah serabut ngan gupren2 aku. Keliling pinggang. Pening aku pikir. Sorang2 nak mintak perhatian. Takleh nak tido aku. Wuuuuu… Jangan salah paham ok! Beliau yang aku maksudkan adalah cik esaimen. Sumpah!

Tapi best gak! Banyak aku blaja benda baru. For example. Aku dah tau cane nak copy text dari belog @ website yang biase kite jumpe diorang tak kasi copy. Nak right click pun takleh. Haha.. Macam belog aku ni laa. Cer right click..

Then, aku dah berjaya edit gambar yang aku snapshot dari FB.




Gambar ni aku dah edit sepenuhnya kecuali bab taskbar. Tu pun aku dah edit gak sket.. Muahaha.. Time kasih kat abang aku yang ajar aku cane nak gune Photoshop walaupun mase tu aku tak reti lagi cane nak lukih graf kat MS Word. Bleh nampak tak? Tak jelas kan? Saje je aku taknak bagi jelas…. Lalalalaa……

Semalam oficially aku tak tidur sampai subuh. Walaupun esaimen aku siap kul 4, aku sanggup tunggu sampai kul 5 nak sahur. Saje jer. Macam biase lah. NFS jadi peneman kesepian aku. Sebelum tu, awal2 lagi aku dah pekena Nescafe regular 2 paket dalam secawan..haha.. Kaw2 la efek dia..

Lepas je solat subuh, memang jiwa aku takde kat alam realiti. Cik adik call aku 5 kali. Sume aku tak sedar. Nasib baik sempat masuk kelas kul 8. Ngantuk jangan tanye la. Tapi tak tau la nape. Kat kelas aku rase energetic je. Boleh lak aku ulang alik dari kelas ke bilik 3 kali. Tak rase letih. Eh jap. Perkataan energetic ada kena mengena ngan kompeni bateri Energizer tak?

Lagi satu. Sejak kebelakangan ini *huh* rajin lak aku ngan rumate aku nih layan lagu raye. Haha. Semangat weyh nak balik ke kampung halaman yang terchenta. Balik kampung.. Ooooo.. Balik kampung.. Ati giraaanggggggg…… Tapi kalau lalu kat kedai2, dengar lagu raye kat radio, macam tak best lak. Mase tu bleh lak pikir, puasa tak abih lagi dah nak raye. Mase dekat2 nak Ramadhan aritu taknak lak dengar lagu nasyid Ramadhan. Asyik nak tengok citer2 Nia Ramadhani je.

Tetibe aku rase ade suara yang berbisik ket telinga. Bisikan yang amat pedih dan mampu menyentap jiwa seorang insan bergelar jejaka.

“Siyut. Mase nak taip esei merangkak rangkak cari idea. Taip entri laju lak idea bak koko yang mencurah ke ladang tebu. Jadilah nasik.”

Huh.. Sape la wat online connection ngan aku nih…. Takkan abang aku? Haha.. Tersedak kut aku asyik sebut dia je..

Hmmm………

Atas perintah online connection yang aku tak tau dari mane. Berkali kali.. Mood belog aku berubah jadi mood esaimen balik….. Stop! Buat esaimen!!!!! Sayonara….. School

3 comments:

  1. huhu.. mesti berlambak2 stok lagu raye ko kan? hahahaa

    ReplyDelete
  2. hehehe...bleh la cover ntuk 2 jam...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^