tetamu kehormat

Sunday, July 17, 2011

Mr. Harry Potter........

Da lame aku x update blog ni kan...hehehe... Anyway, arini aku da balik ke dunia berbelog nih... Jangan lak boring bace entry aku lepas nih...haha..

Arini kelas aku wat lawatan sambil ber'enjoy ke cinema khasnya dan ke Jaya Jusco amnya (mampuih la ayat suratkhabar)... Arini kitorang wat rombongan gi nengok si Harry Potter.. Dari dia kecik sampai la da besor, ni la firsttime aku nengok beliau beraksi kat panggung wayang gambar (pawagam la tuhh).. Biase tu kecikkk je aku tengok dia.. Alhamdulillah ntuk episod last ni aku dapat chance tengok kat cinema...hehe.. Tiket RM13 tuhh.. Sanggup je beli... Kalau buat beli nasik koboi kat kedai Tasnim kat simpang masjid depan maktab tuh, memang kenyang laa (promote sket..haha)...

Citer stat kul 2.15.. Tapi kitorang yg da terlebih segamat semangat ni da terpacak kat JJ kul 12..haha.. Memang tawaf je la keje.. Sebelum nak masuk tu sempat gak bantai sizzling ngan Wan, Famy & Yie.. Bila da dekat nak stat kitorang pun berbondong-bondong masuk dalam cinema tuh.. Best gak rase coz ni la firsttime kitorang gi cinema ramai2.. Seat baris tengah memang kitorang je la.. Beshh!!

Tengah sibuk2 tunggu citer stat, ada lak kawan aku wat lawak..haha.. Iye laa.. Cinema tu dah la gelap, kalau x perati betui2 susah nak cam member.. So, mase tu dak2 pompuan gi kuar nak beli popcorn ngan coke.. Kawan aku ni duk kat seat ujung.. Tetibe ada lak dua awek cantik menarik menuturkan kata2 kesat.. Ehh tak!!! Depa tengah cari seat.. Kebetulan lak depa berenti kat sebelah kawan aku nih.. So, dia ingat dua awek ni geng kelas kitorang gak.. Dengar je suara awek2 tuh, dia terus berdiri dengan melafazkan kata "Korang nak masuk ke?".. Konfiden bro..haha.. Pastu baru dia sedar yg awek2 ni bukan geng kitorang.. Kenal pun x (x sempat lak nak kenal....haha).. Memang malu dia toksah cakap laa.. Aku lak bantai gelakkan dia... Takleh tahan..haha... Memang dia takleh duk senang la masa tuh.. Malu tahap 7 petala langit.. Citer da stat pun dia tak habih malu lagi...hape laa... Korang nak tau ke sape beliau? Xyah la kut....hehe..

Harry Potter kali ni ok gak.. Jalan citer dia menarik.. Tapi xtau la nape aku rasa kureng sket.. Bleh lakk aku tangkap lentok dalam tuh.. Pastu tetibe je ada part dia tunjuk putih je.. Memang terang... Aku pun bleh terjage..haha.. Banyak gak part gelak dalam citer nih.. Xde la serius je..hehe.. Aku ingat lagi part last.. Harry Potter da jadi ayah.. Memang sesuai la...haha..

Bila da habih citer kitorang terus je kuar.. Aku memang da x tahan coz sejuk sangat.. Menggigil je badan.. Tapi xde la sesejuk mase kitorang gi tengok Transformer 3 aritu.. Yang ni kire ok la sket.. Kuar je, Yie lak ajak aku racing..haha... Ape lagi.. Aku dengan segala perasaan yg ada...hangguk je... Kitorang race dua kali.. Mula2 aku blanje, aku kalah.. Then dia blanje, dia lak kalah... Kan best kalau dia je yg bayor dua2 kali.. Da la x kuar duit, bleh lak menang...hahaha.. Thanks my fren..

Lepas solat, kitorang meneruskan penjelajahan ke......bowling..hehe.. Duit x banyak mane pun.. Tapi nafsu tu da xleh nak kontrol.. So... Kitorang main sampai 2 game..haha... Minggu ni je.. Minggu depan da nak fokus study betui2.. Xnak main2 da.. Penat gak rase ber boling sampai 2 game.. Da la perut aku asyik menjerit2 kecil...huhu.. Kali ni aku main memang hambar gile2.. Langsung xde strike... X macam mase aku 1st time main ngan Izat & Huda aritu...huhu.. X best!!!! Oh ye.. Perbelanjaan kali ni adalah ditanggung dan dibiayai sepenuhnya oleh....elaun masing2...disokong dan dikuasakan oleh kad atm masing2...

Da penat main....solat....balik... Ada lak dua orang insan yang da tertarik hati dan tanpa segan silu membeli jam baru...haha.. Katanye yg sorang tuh da lame x pakai jam.. Jam Tag Heuer Automatic beliau khabarnya telah menamatkan perkhidmatan tanpa notis dari sem 1...kesian beliau...



Camtu la rupa incik Tag Hueur tuh kalau aku lukis.. Skang da jadi harta warisan yg x bleh nak diwarisi oleh pewaris... Duk diam2 dalam kotak..

Bila da sampai bilik, terus mandi...hehe.. Sebelum tu sempat gak kitorang singgah tapau nasi lemak.. Lapar.... Setel je proses menyumbat nasi lemak ke dalam mulut, aku bukak lappy, online...hehe... Rutin harian sebagai seorang pelajar alaf 21...

Tu je laa aku bleh kongsikan kali ni... Masa aku taip ni mata aku da rase berat da.. Nak rehat...hehe... Apalagi... Guwa chow dulu.... Chill out!!!!......

3 comments:

  1. ak tauu...di yg slh org tu knn..haha

    ReplyDelete
  2. siapakah manusia itu??? hahahaha...
    ko tido dlm panggung? cm2 r kwn aku...

    ReplyDelete
  3. umi: soalan ko evelyn da jawab...haha..1st time aku tido dlm panggung....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^