tetamu kehormat

Friday, March 18, 2011

Ke'sebok'an melanda

Kebizian membizikan ari2 ku yg mmg bizi (bizi ker??). Ye la, dlm dua tiga empat lima ari ni aku sibuk ngan mcm2 hal. Cuti pun nk sibuk jugak. Firstly, pikir pasai assignment2 yg nk mencapai due date minggu depan. Huhu, memang nak terseliuh perut aku nak men'settle'kan hal2 ni. Mana tak terseliuh nya. Lepas solat subuh aku sambung tido walaupun aku tau yg tido lepas subuh tak elok. Tapi memandangkan di kelopak mata aku ni tergantung besi waja padu 20kg, aku memang tak tahan. Camni la perangai 'baik' aku sepanjang cuti ni. Bangun lak bila mende comel sebelah bantal aku start nyanyi sambil menggigil, means that ada sms masuk ataupun puan emak call aku. Sekarang aku dah rajin call puan mak dan encik ayah. Memang berubah 'coz sebelum ni jarang sikit. Paling rajin pun dau hari sekali..hehe... Tapi sekarang aku rasa best sangat2 bila boleh dengar suara mak ayah tiap ari. Meletup letup semangat aku nak buat assignment. Tak tau la naper. Tapi sepanjang cuti ni aku rasa mcm tak lengkap je satu ari kalau tak call mak ayah. Dah sedar la kot budak yusman ni..ngee.. Da bangun tuh, bukan reti nak gi mandi ke hapa. Benda kedua yg aku sentuh, laptop aku..haha... Tapi sebelum tu aku kemas katil dulu. Da bukak laptop, jenguk lak kat electric jug aku. Ada isi, on. Takde isi, bawak g sinki nak isi air, then on. Kalau dh ada isi toksah la aku nak g sinki, then tak berbasuh la muka suci aku ni...haha... Lepas tu aku tak fikir panjang, layan need for speed. Tak kira la underground 2, most wanted atau carbon, semua aku serbu. Hehe... Memang hotak racing la aku ni. Kengkadang ada gak aku usha2 patch nak tukar keter2 dlm tuh. Bila jumpa asyik pelik semacam jer. Last2 install balik keter asal.. Hehe... Sambil2 tu telinga aku turut disajikan dengan alunan muzik yg terpacul keluar dari speaker Tatoo 320 aku. Hikhik...speaker baru bai..Sah jadi milik aku sehari sebelum cuti membuka tirainya. kengkadang bergegar gak meja aku nih ngan dentuman bass speaker. Heheh....
Berserta aksesori tambahan: trofi Battle of the Band. Ok tak?
Petang lak aku abiskan masa ngan melepak kat katil sendiri sambil sms orang2 yg tersayang. Tapi sume ni tak berpanjangan 'coz aku confirm akan terrrtidur....hehe... Dah la bangun lambat, petang tido lagi. Camne nak maju??..hehe... Tak leh nak tahan bai, nak taknak akan bergabunglah sepasang kekasih yg setia - kelopak mata atas dan bawah, dan akan berterusan untuk beberapa lama tanpa sedarkan diri.. Bangun je dah azan asar, then tengok kat henset, "2 inbox unread". Hehe...cian lak dia, tengah best sms boleh lak aku tido.. Dah la rindu....hihihi... Assignment?? Ya, assignment la jd member aku saat org lain mengungkapkan perkataan "good night"...haha... Malam la best, banyak idea masyuk.... Mencurah2 ke ladang tebu, jadilah sunquick...(da start meroyan).... So, camni la keadaan aku sepanjang cuti ni.. Tido pukul 2-3 pagi, mana tak mengantuk tahap gaban... Hehe... Sibuk2 ni sempat gak touch up sikit blog ni, biar namapk mesra alam sikit...hehe... Skang pun da pukul 3 lebih, encik yusman sangat teringin untuk mengundurkan diri...... papaiii.......

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^