tetamu kehormat

Friday, March 18, 2011

Borak sikit bai...

Celik mata, jenguk henset, ngangkung depan laptop, online..........

Da takde koje lain ke yop. Asyik nak online je koje..hehe... Nasib baik puan mak tak tau perangai anak bungsu dia ni camni. Kalau tak...masak bai. Member aku still terbungkang lagi kat katil tuh. Biasa la kan budak jantan. Kalau bangun awal maka pelik la budak tu, sepelik budak pompuan bangun lambat. Ngee~~

Bancuh air milo, teguk sikit2....fuuhhh..bukan sedap, tapi panas... Biasa la aku ni tak tahan minum air panas. Tapi kengkadang tuh lidah aku boleh lak jadik kebal. Bantai teguk air panas...selamberrr je...tak lama lepas tu mula la aku rasa lidah aku lain macam...huhu.. Tapi best gak lepas tuh. Tak payah gi mandi pun da rasa segar je. Tu yang buat aku sendiri tak perasaan yang aku tak mandi lagi. Da berkumandang suara azan tok bilal, aku start pikir...aku tak mandi lagi ke??..(maybe tak terjadi lagi peristiwa bersejarah ni ari ni..solat Jumaat bai..)

Malam tadi (walaupun aku tido dekat pukul 4 pagi), boleh lak aku mimpi pasai aku kecik2 dulu. Memang best!! Aku tak leh nak cite sangat pasal mimpi aku 'coz tak berapa ingat.. Tapi mimpi tu buatkan aku teringat balik memori2 indah zaman aku budak2 dulu. Hijau lagi tuh, otak tak matang + mereng sikit. Sikit je ekk!! Kalau korang teringatkan kenangan2 kecik2 dulu mesti best kan? Kengkadang tersenyum, tergelak sorang2. Kengkadang ada rasa nak jadi budak kecik balik. Nak main nyorok2. (Tul ker korang pun rasa camni? Aku je kot).

Cakap pasal main nyorok2, ingat balik permainan time kecik2 dulu. Kat sekolah aku, dari darjah 1 sampai 3, main guli dah jadi kokurikulum aku ngan member2. Sampai je kat sekolah, letak beg, sume pakat turun gi bawah kolong. Iye laa sekolah aku stail lama, kat kampung je. Tiang dia lak tinggi, boleh letak keter bawah tuh..hehe..

Dengan bermodalkan guli sebijik, beberapa lubang yang dibentuk khas, kitorang start game. Memang best gile la time tuh. Sampai kitorang tak ingat ada homework yg tak siap lagi..gampang! Ada gak member2 aku yang banyak duit sikit, bawak dua tiga bijik guli. Kalau game mula2 dia dah kalah, game lepas tu dia tukar lak ngan guli lain. Kononnya setiap ketul guli tu ada power tersendiri...haha.. Lama kelamaan member2 lain termasuk aku pun ikut stail tuh. Best gak 'coz kengkadang boleh menimbulkan perasaan cuak dalam kalangan musuh. Tapi tak elok 'coz boleh mewujudkan rasa takbur, bangga diri, ujub dan yang sewaktu dengannya dalam diri aku. Lepas tu, timbul lak perangai lain. Boleh main tukar2 guli masa masa main. Bila nak tolak guli member jauh2, guna guli yang berat sikit. Pastu tukar guli yg ringan balik. Tapi kalau da member yg nak tolak, tukar lak ngan guli yg paling berat. Kengkadang ada yg guna ball bearing (memang berat) tak termasuk aku. Ball bearing lak ada macam2 saiz. Kalau yg kecik okey lagi. Kalau dh guna yg gedabak tuh, mau terkincit buih member2 nengok.
Ball bearing

Sebab tu aku still tak puas hati ngan sorang member aku yang guna mende alah tuh. Masa tu lak kitorang bertaruh (astaghfirullah..), sapa2 yg kalah terpaksa la bayar kat malaun2 yg kalahkan dia. So kalau da menang memang best giler babi laa. Dapat berketul2 guli free. Aku yg mungkin takde rezeki nak menang masa tuh, jadi orang pertama knock out... Aku tengok balik, semua ada 5 orang. That's mean aku nak kena bagi guli sebijik sorang kat 4 orang laa.....haduyai....sebulan aku tak main guli...

Penat cite pasal guli, tak sedar dah dekat pukul 11 dah...hehe. kejap lagi aku nak gi kedai barber depan maktab tuh, nak mengurangkan beban atas kepala aku nih. Baru je dua bulan lebih, rambut aku dah macam tak potong sejak enam bulan nan lalu.. So, member aku dah tunggu siap ngan helmet kat pintu tuh.. Ada masa nanti aku post lagi entry pasal kenangan masa bebudak nih..... Tak cukup sehari bai kalau nak cite semua.....haha.... Apa2 pun...gua check out dulu................zassss!!!!!!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi membaca..
Sudi-sudikanlah follow dan komen..
Anda semua memang baik.. ^_^